Belmont House

The major refurbishment of Belmont House in the centre of Uxbridge. It will facilitate the modernisation of a dated 1980’s design to provide a modern and efficient development to offer a vastly enhanced visitor and user experience.  

This scheme includes removal of the existing facades back to the concrete frame, and the complete demolition of the central core area. These works will accommodate a new entrance and reception area, providing a new main focal point for the building. Major strengthening works to the existing concrete frame will enable additional accommodation to be added at roof level, increasing the floor area to 124,000 sq ft.   The envelope is being re-clad with a proprietary brickslip system in addition to extensive areas of curtain walling and structural glazing. Along with the complete replacement of the building services, these enhancements will result in the building achieving a BREEAM ‘Excellent’ rating.

McLaren worked collaboratively with the customer team, neighbouring land users and The London Borough of Hillingdon to manage significant logistical issues, as the site is located adjacent to a busy highway, bus station and the HQ of a global soft drinks manufacturer.

CUSTOMER

Aviva Life & Pensions UK Limited

SQFT

124,000 sq ft

Completion

December 2016

Location

Uxbridge, UB8