/B&Q Distribution Centre, G Park
  • B&Q Distribution Centre, G Park McLaren Construction

The B&Q distribution centre in Swindon, the biggest warehouse on the M4, is rated ‘Excellent’ by BREEAM, the leading design and assessment method for sustainable buildings. McLaren was appointed as the main contractor for the project, which also included developing the local natural habitat around the building.

As a result of an internal audit, B&Q decided to locate a new regional centre in the south of the UK for high volume products. This would bring goods closer to the stores and, in turn, enable B&Q to improve customer service, cut transport costs and cut CO2 emissions.

Before work could begin on the project, McLaren worked openly with Swindon Council to both address all their concerns about the development and plan the required improvement works to the local highways and road network, including the Honda roundabout and Highworth Road.

B&Q was keen for the new centre to be as ecologically friendly as possible. As such, McLaren developed a wide variety of eco-measures. These include the re-use of rainwater collected from the roof, solar panels to heat the water and a solar wall to further generate renewable energy to heat and ventilate the building. In addition to ecological installations, McLaren substantially developed the local natural habitat, including planting 500 new trees.

CUSTOMER:
Gazeley UK

LOCATION:
G Park, Swindon SN3

SIZE:
796,649 sq ft

COMPLETION:
May 2011

2018-11-16T10:40:00+00:00April 18th, 2018|Construction, Logistics|